Nejděsivější místa na zemi #2 Rezidence Winchester


 Okna s pavučinovým vzorem, schody končící ve stropě, dlouhé slepé chodby, tajné místností i miniaturní skrýše. Přesně tak vypadá tajemné kalifornské sídlo Winchester. Údajně je to proto, že ho pomáhají projektovat dobří duchové. Ti totiž stárnoucí vdovu Winchester chtějí ochránit od následků hrůzného prokletí...



Na dnešek jsem si pro vás připravila článek o rezidenci Winchester. Tentokrát to není tak děsivé jako spíše zajímavé. Je to asi nejdelší článek u mě na blogu, takže doufám, že se vám článek bude líbit. Zároveň bych se chtěla omluvit pokud teď občas vyjde článek déle ve škole začal 'hon na známky' a učitelé po nás jdou neuvěřitelným způsobem.

Dnes je dům považován za historický orientační bod Kalifornie a je registrován u National Park Service jako „velké, podivné obydlí s neznámým počtem pokojů“.
Je to extravagantní viktoriánské bludiště, matoucí a strašidelně výstřední.

HISTORIE DOMU:

Rodinné prokletí
Sarah Winchester se domnívá, že její rodina je prokletá. Je to prý kletba těch, kteří zemřeli kvůli puškám, které vyráběla rodina Winchesterových. Je si jista, že za nedávné hrůzné události mohou právě duchové. Sarah přišla o jedinou dceru Annie, která zemřela na podvýživu způsobenou nemocí marasmus. O pár let později jí zemře tchán a ve stejném roce i její manžel, který v posledních dnech života sípe a dusí se vlastní krví.
Sarah v důsledku smrti svého manžela zdědila přes 20mil. dolarů, dále ještě vlastnila 48,9% akciového kapitálu společnosti. To vše jí zajistilo příjem 1000 dolarů denně.


Návštěva médiaHluboce truchlila a krátce nato jeden z jejích přátel navrhl, že by měla navštívit spirituální médium, které by její bolest alespoň trochu zmírnilo a popřípadě se spojilo s jejím mužem.
Není známo co přesně Sarah řekla, ale potvrdila prokletí rodu Winchestrových, kvůli vyrábění zbraní, které v občanské válce vzali spoustu životů. A tito duchové chtějí vykonat pomstu.

Záchrana před prokletím
Aby se Sarah vyhnula prokletí musela se odstěhovat a začít stavět dům, který nikdy nesměl být dokončen a musel se stále stavět 24h denně 7 dní v týdnu, zkrátka pořád. Dům musel být plný spletitých uliček, slepých chodeb,místností, schodů, které vedou do schodů, dveří, které nikam nevedou... Aby se duchové ztratili a nikdy nemohli Sarah najít.
.
 Ať už Sarah bylo řečeno cokoliv, opravdu se odstěhovala a začala se stavbou sídla. Sarah neměla žádný přesný plán pro stavbu domu, jen se každé ráno setkala s předákem, ukázali si ručně načrtnuté plány prací pro tento den a i když byly plány dost často chaotické, tak i přesto šly veškeré práce hladce a při nastalých problémech Sarah vždy našla jiné, rychlé řešení. Pokud by nastal problém, který by zbrzdil stavbu a řešení by nebylo tak rychlé, začaly by se budovat další místnosti kolem stávajících. Hlavně aby práce neustaly.

Vybavení domu
Uvnitř domu byly 3 výtahy, 47 krbů, 2000 dveří, 10000 oken, 47 schodišť, z nichž některé nikam nevedly, 13 koupelen , 6 kuchyní, 17 komínů (z nichž některé nebyly vůbec funkční), skříně které vedly do zdí, dveře které vedly strmě k zemi, propadliště a desítky dalších zvláštností. Dokonce i schodiště byla montována opačně a většina koupelen měla prosklené dveře.

Okna uvnitř domu
Komunikace s duchy
Sarah měla přímo uprostřed domu speciální místnost, Modrý pokoj, který obsahoval skříň, toaletu, stolek s perem, papíry a destičkou pro komunikaci s oním světem. Každý večer zde pořádala seance. Dle legendy měla mít na těchto seancích vždy jedny ze 13 speciálně barevných šatů. Měla zde přijímat různé pokyny od duchů. Sousedé prý slýchávali zvonit zvon o půlnoci a ve dvě ráno, ten měl oznamovat příchod a odchod duchů.
Šílenství ?
Ačkoliv to vypadá jako šílenství, Sarah toto vše dávalo smysl a měla pocit, že může mít pod kontrolou případné návštěvy duchů, kteří se jí chtějí pomstít, nebo jí ublížit. Sarah často celé noci nespala, rozmlouvala s duchy a hrála do časných ranních hodin na klavír.

Zemětřesení
Vše takto poklidně běželo až do roku 1906, kdy v San Franciscu udeřilo velké zemětřesení. Dům tak přišel o tři patra, která se úplně zřítila a již nikdy nebyla znovu postavena. Legenda praví, že Sarah každý večer spala v jiném pokoji, při zemětřesení v jednom z nich uvízla a služebnictvu trvalo dlouhou dobu než jí vůbec našli, od té doby se rozhodla spát pouze v jedné ložnici.

Falešný záchod, v domě byla jediná funkční koupelna a to koupelna u ložnice Sarah
Konec
Dne 4.září 1922, po seanci ve svém modrém pokoji, šla Sarah ulehnout do svého pokoje a v časných ranních hodinách zemřela ve spánku na selhání srdce ve věku 83 let.
Po její smrti vybavení domu, osobní věci, přebytek stavebního materiálu a dekorací byly z domu odvezeny a samotný objekt byl prodán skupině investorů, kteří dům použili jako turistickou atrakci za 135000 dolarů.

PARANORMÁLNÍ JEVY:

Ve Winchester House někteří citlivější lidé dočasně ztratili zrak, cítili v určitých místech ledové mrazení, nebo viděli samovolně se hýbat kliky.
Pět výzkumníku z The Nirvana Foundation, výzkumný ústav pro psychické jevy, strávilo noc v domě. Na magnetofonu zde zachytili varhanní zvuky a po domě viděla celá skupina pohybující se světla.

Seance
Na Halloween roku 1975 Jeanne Borgen, jedna z předních kalifornských psychických vyšetřovatelů, řídila půlnoční seanci v ložnici kde Sarah zemřela. Výsledky seance uvedl Alvin T. Guthertz v časopise Duchovní svět:
„ Najednou to vypadalo jako kdyby tvář pí. Borgen zestárla – její vlasy se zdály šedé a na jejím čele se objevily hluboké vrásky. Cítila ohromující bolest a nebyla schopna chůze. Vypadalo to jako kdyby měla infarkt, poté začala padat a vykřikla: Pomozte mi. Někdo mě odsud dostaňte!“ Krátce nato se Jeanne Borgen „probudila“. Její dech byl normální a to co se zdálo být bolestí, bylo pryč. „ Byla to silná žena, velmi silná .. Cítil jsem obrovské nahromadění energie.“

Bylo již nahlášeno mnoho zvláštních událostí které se ve Winchester House děly a dějí. Zaměstnanci a návštěvníci domu zde mívají neobvyklá setkání a zážitky. Jsou zde slyšet kroky, bouchání dveří, tajemné hlasy, okna která se zavírají tak silně, až se v nich rozbíjí skla, podivná pohybující se světla, chladná místa atd.

Po tom všem by se dalo říci, že dům je ještě stále obydlen duchy, kteří přišli na pozvání Sarah Winchester. Otázkou však je, zda je toto místo opravdu strašidelné? Nejednalo se pouze o produkt výstřední ženské mysli, která měla k dispozici až příliš mnoho bohatství? Nebo snad vše bylo výsledkem pohnutí její mysli z úmrtí dcery a manžela?

Gratuluji k dočtení článku!! :D Toto je nejdelší článek na blogu, ale zkrátka toto nijak zkrátit nešlo :)

*Verča*






Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.