Poslední paní Parrishová - Liv Constantine

PŮVODNÍ NÁZEV: The last Mrs. Parrish
PŘEKLADATEL/KA: Hana Čapková
ŽÁNR: thriller, pro ženy
NAKLADATELSTVÍ: Domino
ROK VYDÁNÍ (v ČR): 2018
POČET STRAN: 440
VAZBA: pevná (hardback) s přebalem

Děj:

Příběh Amandy, která vždy toužila po tom být bohatá. Vyhlídla si staršího, bohatého a vlivného muže, Jacksona Parrishe. Jedinou překážkou byla jeho manželka, Daphne, a jejich dvě dcery. Amanda si vytvořila novou identitu a snažila se vetřít rodinně Parrishových do přízně za každou cenu.



Můj názor na knihu:

Pod pseudonymem Liv Constantine píší dvě sestry, Lynne Constantine a Valerie Constantine. Zajímavostí je, že knihu psaly na dálku pomocí emailů a videohovorů. Doufám, že se nejedná o jejich poslední spolupráci, protože jim společně psaní evidentně jde. Mají velice čtivý styl, vše mají promyšlené do nejmenších detailů a po celou dobu udržují čtenářovu pozornost. 

Poslední paní Parrishová se zabývá tématy jako je domácí násilí a poukazuje na problémy vyšších vrstev. Jak někteří bohatí uvěří, že si za své peníze koupí naprosto cokoliv a neexistuje nic, co by je ohrozilo.

Amber se na první pohled jeví jako nevýrazná, pracovitá a moc milá žena, která si prošla mnohým a do bohaté smetánky nezapadá. Naproti ní Daphne každého okouzlí, ať už svým skvělým stylem oblékání, vytříbeným chováním nebo energií, která z ní vyzařuje. Jackson je velice pohledný a bohatý muž, který si může vše dovolit. Díky tomu, že knížka má téměř 500 stran hlavní i vedlejší postavy jsou skvěle vykresleny a působí reálně.



Kniha je rozdělena na tři části. První část je z pohledu Amandy. Její spřádání plánů, vnímání bohatství a manželství Jacka a Daphne. Bylo úžasné ji sledovat, nevěděla jsem komu 'fandit'. Amber byla se svým plánem prostě skvělá, vše měla perfektně promyšlené, ale Daphne byla hodná, milá a důvěřivá, takovou 'kamarádku' si nezasloužila.

Když už jsem si myslela, že knížka nemůže být lepší, přišla část z pohledu Daphne. Nic nebylo tak, jak na první pohled vypadalo. Daphne vůbec nebyla, tak naivní jak se jevila v první části a rozhodla se zosnovat vlastní plán.

Třetí část je samozřejmě nejčtivější a plná zvratů. Plány obou žen už běží v plném proudu a s napětím čekáte jak vše dopadne.

Knížek, které řeší manželství, lži a podvody se poslední dobou objevily mraky. Například  Za zavřenými dveřmi nebo Někdo cizí v domě, což není špatná knížka, ale Poslední paní Parrishové se nemůže rovnat.



Shrnutí:
Na nakladatelství Domino pěji ódy při každé recenzi a ani dnes tomu nebylo jinak. Z příběhu dvou blízkých kamarádek se během pár stránek stane soutěž o největší mrchu. A místo klasického příběhu o chudé holce, do které se 'náhodou' zamiluje bohatý muž vás čeká kniha plná nečekaných zvratů.

Pokud máte rádi psychothrillery, intriky a knížky, které řeší manželství a domácí násilí Poslední paní Parrishová vám nesmí uniknout.

Obálky jiných zemí:




Hodnocení knihy:

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Domino. Knížku Poslední paní Parrishová si můžete zakoupit na jejich e-shopu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.