Ledový drak - George R. R. Martin


Pouze zimní dítě a ledový drak dokáží zachránit svět...

PŮVODNÍ NÁZEV: The Ice Dragon
PŘEKLADATELKA: Lenka Němečková
NAKLADATELSTVÍ: Argo
ROK VYDÁNÍ: 2015
POČET STRAN: 116
ILUSTRACE: Luis Royo











Anotace ( vlastními slovy ):

Ledový drak je děsivé stvoření opředené legendami. Nikdo, nikdy ledového draka nezkrotil. Po jeho přeletu zůstává pouze strašlivá zima a zmrzlá země. Adara byla zimní dítě, narozená za nejkrutějšího mrazu. Už si nevzpomínala, kdy ledového draka viděla poprvé. Jako by byl součástí jejího života odjakživa. Ve čtyřech letech se ho poprvé dotkla a v pěti se na něm poprvé proletěla. Ze severu na jejich zemi útočili ohniví draci, a když jí bylo sedm draci se dostali až k farmě, která byla Adařiným domovem.  Jediná naděje na záchranu světa před ohnivými draky ze severu bylo zimní dítě a ledový drak...

Můj názor:
Tato kniha by měla být pohádka, na kterou si vzpomíná Jon Snow při hlídce na zdi v Písni ledu a ohně. Mě to přišlo jako celkem drsná pohádka, ale o to víc se mi líbila. Celou knihu doplňují ilustrace, které vytvářejí nádhernou atmosféru pro příběh. Knížka není dlouhá má něco přes 100 stran, ale i tak mě dokázala rozbrečet. Přišlo mi, že v tom příběhu je celkem dost emocí a knihu si plánuji přečíst ještě alespoň jednou. 
Ještě bych chtěla upozornit, že pro to aby jste si mohli knihu přečíst nemusíte znát Písně ledu a ohně popř. Hru o trůny, protože se to k tomuto příběhu nevztahuje. Ovšem pokud jste tyto knihy četli je to příjemné doplnění děje. 

A tady se ještě můžete pokochat nádhernými ilustracemi od Luise Roya.






*Verča*





Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.