Tag - Barvy knih


Tento tag vymyslela Simona z blogu Život s knihami.

O co půjde?

Ke každé barvě vyberu jednu knihu s obálkou stejné barvy a ke knize něco málo napíšu. Knihu, kterou přidělím musím mít přečtenou.


Červená
Pod touto barvou mi naskočilo hodně knížek, ale vybírám si Čaroděje ze série Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela. 
Něco málo o knize:
Je to druhý díl z knižní série od Michaela Scotta.
Co když Nicolas Flamel opravdu nalezl elixír života. Tento námět je opravdu úžasně zpracovaný v šestidílné knižní sérii. Nicolas Flamel tedy stále žije a ochraňuje knihu mága Abraháma, protože tato kniha se může v nesprávných rukách stát nejmocnější zbraní proti lidstvu. Přesně tak ji hodlá využít Dr. John Dee. Jediní, kteří mohou zabránit katastrofě, jsou dvojčata Josh a Sofie.  Oba totiž, jak bylo předpovězeno, mají moc rozhodnout závěrečnou bitvu dobra se zlem a zachránit nebo zničit řád světa. 

Oranžová
Tady jsem vlastně ani neměla jinou možnost, protože je to snad jediná oranžová knížka, kterou mám potom teda ještě učebnici z matiky... 
Něco málo o knize:                                                                                    Jedná se o další díl z knižní série Deník malého poseroutky a tentokrát se Greg Haffley s celou svou rodinou vydá na výlet. Cesta začala slibně, ale pak přišlo hned několik špatných odboček. Záchody na benzínce, vyšinutí racci, pomačkaný nárazník a prase na útěku – nic z toho úplně nesplňuje Gregovu představu o pěkně stráveném čase.


Žlutá
Tak žlutého jsem opravdu nic nečetla :/


Zelená
U zelené barvy mě ihned napadl Lenobiin slib.
Něco málo o knize:
Tato kniha má především dokonalé grafické zpracovaní, víc o knize vám neprozradím, protože jsem na ni již psala recenzi, kterou si můžete přečíst ZDE.
Modrá
Další z knih, která mě okamžitě napadla, protože tuto obálku naprosto miluji.
Něco málo o knize:
Je to 2. díl z dilogie Angelologie, další z knih na které po re-readingu budu připravovat recenzi.
Andělé a lidé kdysi zplodili potomky – a bylo to zlé plémě, které zatratil sám Bůh. Jenže oni stále žijí mezi námi. Je to velmi zajímavá kniha, alespoň podle mě, na knihu jsou smíšené názory. Někomu se líbila někomu ne, ale já jí určitě doporučuji pokud máte rádi anděly a fantasy celkově, hlavně jsou do příběhu pěkně zakomponovány reálné postavy.
Fialová
Něco málo o knize 
Hamlet je slavná tragédie pojednávající o jednom dánském královském rodu. Hamletovi zemře otec, král dánský, a hned záhy si jeho ovdovělá žena vezme za muže králova bratra, Claudia.
Zde začíná náš příběh, a sice asi dva měsíce poté, co král zemřel. Horacio, jeden z nejvěrnějších služebníků, je přivolán stráží na cimbuří, protože viděli ducha, který vypadal úplně stejně jako bývalý král. Přizvou tedy i Hamleta, která si s otcem povídá a zjistí, že Claudius jej ve spánku zabil tím, že mu nakapal jed do ucha. Hamlet slíbí, že otcovu smrt pomstí...
To je vše pro tento tag budu se na vás těšit u dalšího článku! :)
*Verča*

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.