Nejděsivější místa na zemi #1 Ostrov panenek

Vítejte u 1. dílu ze série Nejděsivější místa na zemi.

Už nějakou dobu jsem přemýšlela co by bylo nejlepší pro úvodní článek. Uvažovala jsem o Tower of London, protože odtud mám i vlastní fotografie, ale nakonec jsem se rozhodla pro Ostrov panenek, což je pro mě jedno z opravdu HODNĚ děsivých míst.

Pravděpodobně protože se bojím panenek :D




Kde se ostrov nachází
Ostrůvek lze najít v kanále Xocimilca v Mexiku.
Odkud se tam panenky vzaly?
O tuto 'výzdobu' ostrova se postaral v druhé polovině 20. století Mexičan Julián Santana Barrera, který byl na ostrově správcem a vzdal se života se svou rodinou, aby mohl celých 50 let ostrov 'zdobit'. Vše začalo tak, že v kanále našel utopenou malou holčičku. Říká se, že od té doby se na hladině kanálu objevovaly panenky. Správce ostrova Barrera si u prvních dvou panenek řekl, že nejspíše patří utopené holčičce. V kanále se, ale objevovaly další a další panenky a tak se začal domnívat, že je to dílem zlých duchů.


Barrera si myslel, že jediným způsobem jak uklidnit duši holčičky a jak ochránit ostrov od zlých duchů je zdobit ho panenkami. Nemyslete si, že však šlo o krásné panenky. Barrera panenky bral ze skládek, místní řeky a vyměňoval je za ovoce z ostrova s okolními obyvateli. Některé panenky, prý i cíleně zohyzďoval, aby připomínaly miminka po kruté smrti, nebo ohnilé mrtvolky.


A co se dělo dál?
V roce 2001 se Barrera utopil na stejném místě, jako holčička. Místní věří, že se neutopil sám, ale že mu ke smrti dopomohla buď nespokojená duše holčičky, nebo samy panenky. Muž si totiž v poslední době často stěžoval na hlasy, které k němu promlouvaly. Po jeho smrti se celá oblast stává turistickou atrakcí.
Mezi místními se traduje, že si starý, osamělý muž tuto historku vymyslel. Jiní, kteří ostrov navštívili, tvrdí, že se na ostrově dějí prazvláštní věci. Například někteří svědci přísahali, že si spolu panenky šeptají, lákají je na ostrov, kývají hlavami a mrkají očima a zejména ve tmě ostrov není nic pro slabé povahy.

Jak duchy na ostrově uklidnit
Pokud chcete, aby se vám ukázal duch utopené holčičky musíte přinést panenku, bonbóny a svíčky. Vše umístit na místo, kde utonula a svíčky zapálit, panenka by se měla propojit s ostatními na ostrově.

Tak to by ode mě bylo skoro všechno. Ještě bych vás chtěla odkázat na díl Dobyvatelů ztracené pravdy, ve kterém ostrov panenek navštívili. ( online, ke shlédnutí ZDE ).


Fotografie: Wikipedia, wormholeriders.netmetro.co.uk

Tak co navštívily by jste Ostrov panenek?
Jak se vám líbil tento článek?
všechno mi napište do komentářů a nebojte se rozepsat, ráda si počtu. :)
*Verča*

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.