Prokleté předměty #1 Panenka Robert

Dnes tu máme první díl prokletých předmětů :).
Byl už na minulý týden, ale nějakým záhadným způsobem se smazal skoro celý příspěvek. :/

Takže představuji vám jednu z nejděsivějších panenek na světě - Roberta.


ODKUD SE VZALA PANENKA:

Psal se rok 1897. Ottovi vlastnili velkou plantáž ve městě jménem Key West. Najímali si spousty služebnictva, ke kterým se chovali zle a na to doplatili. 

Po té, co paní Ottová vyhodila jednu služku, kterou přistihla při používání černé magie se služka šla naposledy rozloučit s malým Robertem. Na rozloučenou mu darovala panenku, kterou se Robert stal posedlý. Látková panenka vypadala jako námořník - oči měla z knoflíků, ústa a nos byl velmi nepatrný. Panenku pojmenovat Robert, po sobě, a rodiče nutil, aby mu říkali jeho druhým jménem - Gene.

Gene bez panenky nemohl být. Na nějakou dobu byla uschována na půdě, ale po smrti otce Geneho panenku opět našel a choval se k ní jako předtím.


GENE V DOSPĚLOSTI:

Když Gene vyroste, stane se z něj věhlasný umělec. Ve městě je znám jako šikovný výtvarník, ale také podivín. Při své práci se zavírá v pokoji a dlouhý čas nevychází ven. Nikdy tu ale není zcela sám, společnost mu dělá Robert. Když se ožení, ze svou manželkou Anne se přestěhují do domu po svých rodičů.

Anne po nějaké době nemůže hadrového panáka vystát. Nesmí prý chybět u společných večeří a spí vedle postele novomanželů.

Gene pro něj časem vybaví místnost na půdě (nábytek a dokonce mu i sníží strop). Po nějaké době Gene tvrdí, že se panenka zlobí a přestěhuje ho do místnosti s výhledem do ulice. Lidé, tedy především děti dosvědčují, že viděli, jak se hadrový Robert prochází z jednoho konce okna na druhý. Dělo se tak, i když byl dům zcela prázdný.

Genovi známí si na panenku také stěžují. Prý často vídají, jak mění výraz tváře přímo před jejich zraky. Anne navíc dosvědčuje pištivý smích, jenž zní občas v chodbách domu.
Gene začíná být agresivní, násilný a má záchvaty vzteku. Pokaždé řekne: "Za to může Robert!" Den ode dne se situace zhoršuje. Gene svou manželku údajně schválně zamyká do skříně pod Robertovým pokojem a panák se pro něj stává důležitější než vše ostatní. Po Eugenově smrti zůstává hadrový panák spolu s Anne v domě.

V poslední vůli jejího zesnulého totiž stojí, že Robert musí zůstat ve svém pokoji. Anne tak raději odchází ke svým rodičům a dům prodává.

ROBERT ČEKÁ NA NOVÉ MAJITELE:

Noví majitelé domu sem posílají instalatéra, který si podivné hračky okamžitě všimne. "Dělal jsem nějakou práci v širší části půdy. Ta panenka vypadala strašidelně, seděla na malé židli a držela vycpané zvíře. Musel jsem několikrát odejít, abych si vzal nějaké nástroje z dodávky. Pokaždé, když jsem se vrátil, můžu přísahat, že se ta panenka trochu pohnula." Když je instalatér konečně se svou prací hotový, uslyší za sebou dětský smích: "Když jsem se otočil, byla panenka na opačné straně místnosti. Díval jsem se po místnosti, ale nikdo tam nebyl." Instalatér z toho domu utekl.

Noví majitelé slýchávají nevysvětlitelné zvuky, smích, bouchání a šlápoty.
Jenou v noci se údajně panenka objevila u nohou jejich malé, spící dcerky a místo zvířátka držela v ruce nůž.
Mohlo se ale něco takového opravdu stát?



KDE SE PANENKA NACHÁZÍ TEĎ?

Rodina se po dalších incidentech rozhodne, že panenku dají do muzea East Martello v Key West. I tam si prý panenka nedala pokoj. Pracovníci muzea mají prý z panenky mrazení v zádech. "Někdy za sebou slyším kroky," uvádí zdejší docent Goody Estevez.

Panenka se prý nerada fotí. Pokud se s ní chcete vyfotit musíte se jí zeptat a pokud kývne hlavou můžete se s ním vyfotit. Ovšem pokud nic neudělá nebo zakroutí hlavou a vy se s ním i přesto vyfotíte jste prokletí. To platí i pro osobu, se kterou jste do muzea přišli.
Robert prý i vykazuje známky stárnutí. Údajně mu šediví vlasy.



Jak se vám líbil dnešní díl Děsivé série? Určitě mi to napište do komentářů! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.