Temné říční proudy - S. J. Bolton

4. případ Lacey Flintové je tu!

PŮVODNÍ NÁZEV: 
PŘEKLADATEL/KA:
ŽÁNR:
NAKLADATELSTVÍ: Domino
ROK VYDÁNÍ (v ČR): 2018
POČET STRAN:
VAZBA: pevná (hardback) s přebalem

Děj:

Lacey vždy byla magnet na problémy. Po událostech posledních měsíců přešla k říční policii a snaží se vést klidnější život. Také se odstěhovala na hausbót, kde si zvykla chodit každé ráno plavat do Temže. Jednoho dne, ale najde v řece mrtvolu mladé dívky. Navíc to vypadá, že ji pro ni někdo přichystal.

Je možné že se kolem jejího hausbótu motá děsivý vrah?


Můj názor na knihu:

Konečně jsem se dočkala další knihy od mé milované Sharon J. Bolton. Již čtvrtý případ Lacey Flintové se opět soustřeďuje kolem tajemné Temže, kterou autorka vykreslila do nejmenšího detailu. Při čtení budete vnímat každý příliv a odliv, sebemenší vlnku na hladině, podvodní živočichy a rostliny. Po celou dobu, jsem si připadala jako bych seděla na břehu Temže a dění celého příběhu zpovzdálí pozorovala.

Příběh je vyprávěn hlavně z pohledu Lacey, ale hlavní příběh je prokládán kapitolami z pohledu mladých ilegálních přistěhovalkyň z Asie. Zprvu mi tyto kapitoly do děje příliš nezapadaly. Jak je ale u Bolton zvykem, na konci do sebe vše zapadlo. 

Lacey se stejně jako v předchozích dílech do všeho vrhá po hlavě a často vyšetřuje na vlastní pěst. Hlavní hrdinka mi neskutečně přirostla k srdci a její vyšetřování vždy sleduji se zatajeným dechem. Opět jsme se o Lacey dověděli nové informace a trochu lépe pochopili její chování.



Více prostoru tentokrát dostává Dana Tullochová. Zabrousíme více do jejího soukromí a i když jsem ji měla ve třetím díle ráda, tady mě zaujala ještě víc. Naopak přítel Lacey Joesbury se vyskytoval minimálně, ale i tak s ním bylo pár skvělých kapitol.

Poslední dobou se dost thrillerů zaměřuje na aktuální problém s uprchlíky. Četla jsem například Poslední hodinu, kde je uprchlická krize hlavním motivem. Bolton ji ale pojala z jiného pohledu. Jak jsou tito důvěřiví a vystrašení lidé zneužíváni.

S blížícím se koncem mi tep vybíhal na opravdu vysoké hodnoty a když už jsem si myslela, že je po všem autorka ještě přidala. Knížku bych přirovnala k ohňostroji, po celou dobu jste nadšení a pak přijde velkolepý závěr, který vás odrovná.

Autorka zanechává v celé knize vodítka vedoucí k velkým odhalením. Jsou to drobnosti, které někdo zmíní při konverzaci a vám to nepřijde ničím zvláštní, pak ale dojdete na konec a vše začne dávat smysl. 



Shrnutí:
Kniha naplnila má očekávání a opět trochu posunula laťku nahoru, nedokážu si představit s čím autorka přijde příště, ale věřím že to bude podobná bomba jako teď.

Pokud jste od S. J. Bolton ještě nic nečetli, doporučuji začít tuto sérii od začátku, protože již uzavřené případy prolínají do současných. Autorka velmi dobře popisuje prostředí i postavy a navozuje temnou atmosféru. Její styl psaní vás chytne a nenechá vás být dokud vše nepřečtete, mluvím z vlastní zkušenosti.

Obálky jiných zemí:



Hodnocení knihy:

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino. Pokud vás knížka zaujala můžete si ji zakoupit na jejich e-shopu. Pokud jste o sérii slyšeli poprvé určitě začněte od prvního dílu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat


© Nacházíte se na Fandom before blood CZ.
Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Fandom before blood CZ.
Optimalizováno pro Firefox.